Morgonstund..


Bild lånad från Leilas hemsida - Tv4.

har guld i mun... Så var det i alla fall för mig imorse, kände mig pigg och utvilad efter en god natts sömn, härligt att man kan känna så vissa morgnar...

Är helt ensam denna vecka, D är borta och jobbar (kommer hem på fredag) och min lilla kille är hos pappa, även han hem på fredag.
Känslan av att vara själv är både positiv och negativ - man får väldigt mycket gjort typ träna, städa och allmänt fixa hemma samtidigt som det är ganska tråkigt att inte ha någon att prata med, ingen som uppskattar middagen man lagat m.m
Någon mer som har det som mig, lite ensamt vissa kvällar?

Åter till min morgon....
Väl inne i köket så blir jag lyrisk bara jag ser mitt hembakade bröd som jag gjorde iordning i söndags - första gången någonsin som jag bakar bröd..
Åhh så gott det blev - turbosnabb filmjölslimpa - recept av Leila Lindholm - är ett stort fan av henne - underbar helt enkelt..

Här är receptet för den som är intresserad:



Turbosnabb filmjölkslimpa

1 bröd


Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.


4 1/2 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl torkade aprikoser eller fikon

1 dl hasselnötter

1 dl russin

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2 1/2 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl solrosfrö

1 1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor


Havregryn


1.     Sätt ugnen på 200 grader.

2.     Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3.     Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.

4.     Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5.     Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.


Ha en fortsatt skön tisdag med en hel massa energi som sprudlar!!

Kommentarer
Postat av: freja

jodå, vi hittade till en Ö.F :) ska ladda upp bilder senare :):)

2009-01-27 @ 14:29:47
URL: http://stocktownstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0