2009-06-30


Jag och världens bästa Anki som har lite fika på hennes kontor med princess bakelse.. Mmm bra sätt att starta morgonen på - eller inte.. Men gott var det.. haha

Sista dagen på en fantastiskt månad vädermässigt - dock inte lika fantastiskt för mig privat..
Men nu känns det som jag är på rätt väg och kommer hitta tillbaka till lyckan i mitt liv - kommer krävas förändringar, "hårt arbete" (om ni förstår hus jag menar) och att våga stå på mig och vara mig själv..

Om det är något som JAG vill få sagt eller något som JAG känner är viktigt ska inget eller ingen få mig att vara tyst - tro på mig själv och tro på att i slutändan mår alla bäst av att jag är ärlig, rak och att det jag vill få fram är viktigt!!

Nu ska jag släppa detta med mig och min jobbiga "period" - känns som jag pratat nog om det..
Men ska erkänna att det är riktigt skönt att skriva av sig - skriver även en hel del hemma som jag spar och sedan kan gå tillbaka och läsa och se hur mina känslor och funderingar ändras efter tiden.. =)

Hur har NI det ute i vårt fantastiska avlånga land?

Vi funderar på att åka till Riga under några dagar - någon som har vart där och kan ge mig lite ifo? Funderar även på att åka till Jumala - 40 min utanför RIga - en gamal bad och kurort där det är 3 mil lång sandstrand - tror det är fantastiskt vackert där efter att ha kikat runt på lite olika hemsidor..

Denna vecka är det inget speciellt inplanerat - sonen är hos mig i 2,5 vecka för hans pappa är i Italien - underbart att ha honom hemma och bara mysa..

Igår fyllde jag vår lilla pool (är ca 2 m i diameter) med vatten och han badade medans jag satt i solstolen och läste nya boken av Denise Rydberg - Åse.. Återkommer med info om hur den var!!!

Ha en superbra tisdag för det ska jag!!!!





Insikt




Precis såhär känner jag mig - ena seunden glad andra sekunden nere..

Inser att jag saknar detta mer än jag kunde ana, att blogga om mig, mina upplevelser och livet allmänt...
Har en jobbig helg på grund av vissa saker men ändå känner jag mig stark, att jag vet vad jag vill efter några veckors tveksamhet över allt.. Skön känsla..

Jag är en bra tjej som är värd att få må bra, känna lycka och kunna leva ut mina drömmar... Har under dessa veckor insett att den enda som kan få just mina drömmar att bli sanna är jag - ingen annan än jag..

I dagens samhälle är inte det det lättaste, man ska vara så bra i alla situationer - ha ett fint hem, vara en bra mamma, en perfekt flickvän och ha en fantastiskt jobb.. Varförär det så? Detta med att vara lycklog då, att allt inte går att mätas i pengar, framgång eller snygg bil?

Vad gör det om man ibland gör fel som mamma, inte har lust att ha sex eller värdesätter tid istället för ett bra avlönat jobb? Kanske inte gör något tänker ni, men jag känner att tyvärr tar jag åt mig för mycket av alla ideal i tidningar, tv m.m..

Har precis fyllt 30 år och känner att jag vill må bra och tänker se till att göra det...
Är inte alltid en bra mamma till W men vem är det egentligen? Alla har vi våra brister, blir arga i fel situationer, faller för tjat, lägger oss i för mycket men i slutändan - vad gör det?
Jag älskar min son mer än något annat och jag vet att han älskar mig även om jag ibland misslyckas...

Han brukar säga: - Mamma, ibland är man inte på bra humör och då kan man säga eller göra saker som man kanske inte riktigt menar.. Så sant som det är sagt!!
Även om jag är mamma tycker jag att jag har rätt att festa med mina vänner, ha ensamtid och bara vara Therese.. Kommer alltid vara av den åsikten - "jag" är lika viktigt som att vara "mamma"..

Nu ska jag slappa i soffan och förbereda mig på en heldag med Anna imorgon - ser såå mycket framemot detta - behöver det mer än någonsin!!

Sov gott och lyssna till era innersta känslor och må bra - ta tillvara på livet!!

Paus vs sluta

Från bloggandet - igen.. Får se om jag återkommer..
Måste ta tag i mitt liv och få en rätsida på allt - vad är det jag vill och vad mår jag bra av!!

Ni som läser min blogg och lämnar fotspår efter er - tack för alla fina kommentarer!!

Ta hand om er så får vi helt enkelt se om jag återkommer eller inte!!!

Årets medarbetare 2009



Blev undertecknad för några veckor sedan när vi hade företagsdag..
Ska sägas att jag hade absolut ingen aning om detta och när mitt namn
lästes upp så blev jag chockad, skakis och samtidigt fantastisk glad och stolt..

Här är motiveringen:

"Vår medarbetare har en mycket central roll i företaget med sitt ansvar och sin placering inom företaget. Via sitt arbete ger hon oss stor trygghet vilket skapar god kontroll och arbetsmiljö. Kvalitet är ett ständigt ledord i det hon gör och vi har fördelen av att våra kunder, partners samt vi själva får dra nytta av det. Med sitt arbete för företaget är hon en stor del av vår framgång. Vi vill på detta sätt tacka och hedra Therese"

Inte bara att jag får känna mig stolt över detta utan fick även 2000:- på Ticnet..
Tack allihopa från botten av mitt hjärta - ni är grymma!!

Vad tycker ni?











Var verkligen hur kul som helst att få uppleva detta med att göra mitt alldeles egendesignat smycke - visste redan innan att det var ett assymetriskt hjärta jag ville ha... 1,5 timme tog det att förvandla en lång "silverpinne" till detta hjärta..
Kommer ALLTID vara väldigt stolt över detta smycke och bära det med mycket kärlek...

Bra tips på present till någon som fyller jämt, bröllop eller varför inte ta med hela möhippegänget..

♥ Kärlek ♥


Min underbara W för ca 3 år sedan.. Älskar...

Kämpar...




för att få just nu orka upp på morgonen - vet inte om jag gjort rätt eller fel...
Antar att det kommer tiden utvisa - men som sagt just nu är det riktigt jobbigt och det känns som jag är med i en dröm att allt kommer bli "bra" igen när jag vaknar.. Det jobbigaste i allt är att det är JAG som utsätter mig för detta - men med målet att må bra!!

Kommer ett inlägg under kvällen med mitt supersnygga halsband som jag gjorde i torsdags - en ljuspunkt i allt jobbiga - fixk tänka på något helt annat under ett par timmar vilket kändes fantastiskt och väldigt lyxigt - kvällen avslutades dessutom god mat, mousserande vin och en massa tjejesnack men som sagt kommer ett inlägg ikväll om min torsdag!!

Hoppas ni har det bra ute i vårt regniga land - någon som kanske kan skryta med sol och bad?
Kram kram
 

Designer för en dag..







Ska jag få vara imorgon - har inte ännu bestämt vad jag ska göra, men tror det blir ett osymmetriskt hjärta storlek större.. Någon som har förslag, ska arbeta med en silvertråd som sedan ska bli något som ingen annan har - mitt alldeles egendesignade hängsmycke..

Har precis som jag skrev i förra inlägget en väldig svacka i mitt liv och jag vet ännu inte vart det kommer sluta - men ska försöka lyssna på vad JAG vill, vad JAG blir lycklig av och vad JAG kan göra för att må bra... Senaste månaderna har jag inte vart lycklig, glad eller mått bra den mesta av tiden..
Dessutom har jag hållt detta mer eller mindre för mig själv - begravt mig i allt annat - resan, födelsedag, vänner och hundra andra saker.. Kallas det att fly från livet?

Inser att livet är alldeles för kort för att fly - ta tag i problemen och kom starkare ur det - bli starkare som individ och ge sig själv en klapp på axeln och säg; Jag är bra, bäst även om det är jobbigt för stunden!!!

Tack snälla för ERA varma och fina kommentarer - även om det inte är så många som följer mig och min blogg så ni som gör det är underbara!! Tack för ert stöd, roliga kommentarer och jag älskar era bloggar!!!

Jobbigt...


Bild lånad genom google.se

Har det för tillfället lite motigt och känner mig ganska oinspirerad till allt - har vart alldeles för mycket plus en hel del annat som händer i mitt liv!!

Återkommer senare i veckan med ett inlägg från helgens 30 års fest, min älskade Malin hade sin fest - hur kul som helst.. *ler stort*

Ha nu en bra onsdag och ta hand om er och framförallt vårda kärleken och lyssna på vad NI vill själva och inte på något annat - man står sig själv närmast!!!

Fredag..


Jag på mitt kontor dagen efter min 30 årsdag - en massa ballonger.. =)

Vill bara säga godmorgon och önska alla en underbar fredag - grattis till er
därute som tar studenten idag.. Njut så mycket ni bara kan - är en helt fantastik
dag att komma ihåg senare i livet - så känner i alla fall jag!!

Idag känner jag mig lite piggare som tur är - måste vara 100% på M:s fest imorgon..
Ska bli såå kul och så kommer även Anna - Starwoman och vi har inte setts sen vår
tjejkväll i februari...

Ta hand om er så hörs vi säkert något mer i helgen!!!!

2009-06-04



Klokren text!! Bild lånad genom google.se

Då var det redan torsdag och min vecka utan WIlliam har bara sprungit förbi - känns som att jag inte fått någonting gjort men så är inte fallet - som tur är ska sägas... *ler* Hmm undra varför det ibland känns som så - att man inte fått något gjort men när man tänker efter så har man ju faktiskt det? *konstigt*

Har sedan hemkomsten från Thailand haft väldigt mycket att göra och känner fortfarande att det händer saker hela tiden - fantastiskt roligt eftersom jag älskar när det är lite action runt omkring mig MEN......

Börjar känna mig trött, sliten och att det inte finns någon tid över till mig själv och min familj - känns lite som att allt sådant kommer i andra hand vilket för tillfället inte alls är bra....

Då tänker ni säkert... Ja men vad är problemet - bara att avboka det andra, familjen ska ALLTID komma först.. Självklart är det så - de kommer alltid först i mitt hjärta och kommer ALLTID vara viktigast MEN i vissa perioder finns det annat som är viktigt - tyvärr nu så känns det som att allt sådant kom på samma gång.. Känner mig lite nere, uppgiven och handfallen, tyvärr måste jag säga för egentligen tycker jag att det är såå kul att ha fart och fläkt omkring mig...

Måste nog ta mig en fundering över livet och hur jag mår - vad JAG kan göra för att må bättre och INTE hamna i denna situation igen att allt annat tar överhand över mig och mitt liv - att jag tillåter det bli så...

Kanske inte måste göra alla MÅSTEN varje dag, eller alltid vara den glada och positiva varje minut - utan att det är helt okej att vara ledsen, nere och våga tro på mig själv - att jag är stark och klarar mig vad som än händer..
Mmm mycket som man kan fundera över - hoppas ni andra har en bra torsdag - här hänger regnet i luften och kommer nog snart börja trilla ner utanför mitt fönster...

♥ En bra sak denna torsdag.... ♥
Bara 1 dag kvar tills min älskade son W kommer hem - han får mig att bli fantastiskt lycklig.. Ingen kan få mig så glad, arg, ledsen eller känslosam som han - vilken kille jag har och längtar efter att se honom bli äldre och allt som kommer med det!

En Helt Vanlig dag....


bild lånad genom google.se

Sitter på jobbet och har tagit mig en liten paus - vart såå trött och tänkte att då kan jag ju skriva ett litet inlägg eller i alla fall påbörja något som i slutändan kanske blir ett inlägg...

Igår kväll satt jag i min ensamhet i soffan och funderade på hur en helt vanlig dag för mig ser ut - finns det verkligen En Helt Vanlig Dag? För mig finns det inte det - vilket känns ganska skönt att jag inte lever "fast" i vardagen utan att ingen dag är den andra lik - i alla fall till största del..

Men självklart är inte varje dag fylld av roligheter - men njuter av att när jag varje dag hoppar i kojs kan känna att jag mår bra och trivs med livet och gör mitt bästa för att lära mig nya saker och få lite spänning i vardagen!!

Hur känner ni för det här med - En Helt Vanlig Dag - ni kanske tycker det är skönt med "fast" rutiner?
Berätta gärna - kul att höra andras åsikter och infallsvinklar..

Nu är lunchen slut och jag ska ta tag i posten som precis har kommit - såg att det låg en ny tidning - Hem ljuva Hem - kvällen är räddad.. *ler*

Ha en underbar onsdag!!!


2009-05-30


På kvällen när det började bli lite kallt - bara att ta av sig finklänningen.. =)
Ni kan även skymta mitt fina Snö halsband..



Innan mina älskade vänner dök upp - kolla in vädret - helt underbart...


Vet inte riktigt vad detta blev för kort.. haha

Presenter...


Min champagne..


 Snö halsband och armband (superdålig bild men det är hur snyggt som helst)


Tavla/kaligrafi



som min älskade familj och mina vänner tycker jag är värd för att jag fyllt 30 år..

*Spa kryssning med Birka Paradise som ska avnjutas tillsammans med min bästa vän M..
* Sminkkurs och färganalys plus att jag får ta med produkter till värdet av 500:- - detta tillsammans med M och M...
* 2 flaskor Champagne som jag vid rätt tillfälle ska avnjuta - Mmm....
* Bidrag till min tänka "sista minuten resa" tillsammans med sonen i höst - tack snälla söta mamma och B...
* Snö halsband med tilhörande armband - hur snygga som helst.. se bild
*
Fantastisk tavla/kaligrafi med en klokren text - väldigt passande just nu
* "Smart box" med valfri ansiktbehandling/massage eller liknande - kan välja mellan ca 40 ställen i hela Sverige..
* Cykel från sambon, svärföräldra och D:s syster och kille - hur snygg som helstär min nya Bike.. =)
* Ittala vinglas  - har länge velat ha dessa men tyckt de var för dyra.. Tack D!!!!
* Super snygga salladsbestick från sonen, hans pappa och A ...




Plus en massa vackra blommor!!!






Tack allihopa - ni gör mitt liv värt att leva och ger min vardag får lite extra guldkant!!!

Filmjölkslimpa av Leila..


Leilas filmjölkslimpa... Bild lånad från Leilas hemsida..

Känner mig allmänt småsur, trött och tråkig denna tisdag - tror det beror på tandvärk och vädret..  =(
För att ha något att se framemot denna kväll ska jag försöka hitta energi till att baka denna super goda limpa från Leila - kan verkligen rekomendera denna, här är receptet: (har lagt ut det förrut men för er som INTE sett det innan)

Turbosnabb filmjölkslimpa

1 bröd


Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.


4 1/2 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl torkade aprikoser eller fikon

1 dl hasselnötter

1 dl russin

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2 1/2 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl solrosfrö

1 1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor


Havregryn


1.     Sätt ugnen på 200 grader.

2.     Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3.     Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.

4.     Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5.     Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.


Nytt försök..

    

      
bilder lånade från silversmedjan.se
Några av smyckena från silversmedjan där JAG
ska få göra mitt eget smycke nästa vecka..

Att denna gången lyckas få med lite text till inlägget - vilket jag inte lyckades med förra gången - lite för snabb på tangenterna..

Har alltså fått ett presentkort hos "Smitt af Charlotte Modig" i Västerås - hon har en silversmedja och en massa erfarenhet av detta med silversmide.. Ska bli hur kul och intressant som helst - ett alldeles eget designat smycke kommer få följa med mig hem efter denna kväll..

Nu är ju jag tjejen som inte är sådär jättemycket för just smycken (tråkigt nog, inte ens hål i öronen) med ett undantag - halsband.. Tror jag ska göra ett stort hjärta som ser lite slitet ut och hänger på sniskan - förstår ni hur jag menar?
Eller är det någon som har nåt annat bra förslag? Är inte det lättaste att på beställning komma på något snyggt, "eget" och fantasifullt..

Sedan efter att jag vart där kommer alla tjerna från jobbet (8 st) och hämtar upp mig - sedan väntar middag, några glas vin och an massa tjejsnack.. Detta ingick  i min 30 års present - längtar redan nu efter denna kväll och VERKLIGEN efter att få se hur mitt smycke kommer bli - kanske blir helt misslyckat eller alldeles magiskt.. *ler*


RSS 2.0