Filmjölkslimpa av Leila..

Leilas filmjölkslimpa... Bild lånad från Leilas hemsida..
Känner mig allmänt småsur, trött och tråkig denna tisdag - tror det beror på tandvärk och vädret.. =(
För att ha något att se framemot denna kväll ska jag försöka hitta energi till att baka denna super goda limpa från Leila - kan verkligen rekomendera denna, här är receptet: (har lagt ut det förrut men för er som INTE sett det innan)
Turbosnabb filmjölkslimpa
1 bröd
Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.