Afterwork öl....




blir det idag direkt efter jobbet - vilket alltså innebär kl 15,00 (har ju lyxen att sluta tidigare varje fredag)..
Vad händer i era liv denna helg?

Själv så kommer båda mina killar hem - härligt.. Längtar...
Sedan idag som sagt afterwork någon timme sedan hem och äta middag och kolla Let´s Dance i soffan med massa mys.. *längta*

Imorgon tjejkväll/inflyttningsfest hos en kompis - längtar massor för har inte träffat några av tjejerna på väldigt länge.. Känns som att min familj får klara sig lite utan mig men det tror jag kommer gå alldeles galant - blir så ibland men men kommer ju en ny helg om endast 7 dagar - man ska ta tillvara på livet och vad det har att erbjuda.. =)

Ta hand om er och njut av livet varje minut - vet aldrig vad som händer imorgon!!!

Bilder...


Vardagsrummet från hallen - till her är dt öppet in till matrummet.


Hallen - där ajg inte bestämt vart spegeln ska sitta ännu - därav platsen
på golvet..



Vardagsrummet i en annan vinkel - står nu bakom soffan..


Min fondvägg i sovrummet - min säng var så obäddad att den inte platsade
på bilden - endast en del av min hemsnickrade sänggavel.




        


 

Bilar....

är bara till besvär - i alla fall när det får för sig att sluta fungera kl 06,45 på morgonen i snöoväder...
Som tur är hade jag precis hunnit svänga in på lilla vägen - annars hade jag blivit stående på riksväg 70..
(för er som inte vet är det den vägen som går från Enköping upp mot dalarna)

Som ni förstår var det verkligen ingen rolig start på dagen - men eftersom jag har världens bästa arbetskamrater så löste sig det så bra det kunde - ett samtal sedan behövde jag bara vänta några minuter till min räddare i nöden anlände.. Så nu står lilla Hondan ute på gården och får skämmas lite - men eftersom jag jobbar på en arbetsplats med många killar så ska de kolla om de kan hjälpa mig - håller mina tummar på att det är något litet fel.. Annars får jag lifta hem med någon snäll själ idag och låna D:s bil imorgon..
Ska ringa verkstaden som finns här i närheten och hoppas på att de har tid med min bil OM det nu är så att de inte kan laga den här på jobbet...

Oj oj oj vilken fantastisk start på denna dag - men det kan bara bli bättre...
Hoppas ni också har vitt utanför era fönster för det har jag.. *ler stort*

Sovmorgon..

började jag min dag med, underbart skönt..
Sov "ända" till 08,30 istället för 06,00 så det var en himla skillnad.. Hade ett läkarbesök 09,30 inne i Enköping (jobbar 2,5 mil utanför) så jag valde att ta lite komptid på morgonen - vardagslyx...

Jag var så duktigt igår - storstäda hela lägenheten (utom badrummet, blir onsdagens projekt) - så idag ska jag ta lite kort på min lägenhet och visa här på bloggen - kan vara kul för er som är in och läser varje dag och se lite mer av mitt liv - mitt i vardagen..

Tror att jag ikväll ska ta mig ett glas vin och njuta av att det är onsdag - en kompis kommer nog över på lite tjejsnack - skönt att inte vara helt solo varje kväll..!! *ler*



Tips på bra secondhand affärer i Sthlm mottages gärna (ska dit nästa helg och försöka hitta en outfit till kommande maskerad - Tema: Kändis..

Take care alla underbara människor..

Eftermiddag...

och jag är fortfarande pigg och känner mig allert..
Ska använda den till något bra ikväll tänkte jag..
Ska storstäda lägenheten, tvätta och göra extra fint hemma.. Har dessutom lite sovmorgon imorgon, ska vara på ett möte halv tio och åker inte till jobbet innan utan endast efter, blir för mycket bilåkande annars - vardagslyx att få sova längre mitt i veckan.. *ler stort*



Här är min lilla kille som jag saknar massor, men snart snart är det fredag.....

Nu är det 15 minuter kvar av min arbetsdag - ska göra ett sista ryck med lite småsaker...

Kom ihåg att njuta av livet och ta till vara på de små guldkornen...

Morgonstund..


Bild lånad från Leilas hemsida - Tv4.

har guld i mun... Så var det i alla fall för mig imorse, kände mig pigg och utvilad efter en god natts sömn, härligt att man kan känna så vissa morgnar...

Är helt ensam denna vecka, D är borta och jobbar (kommer hem på fredag) och min lilla kille är hos pappa, även han hem på fredag.
Känslan av att vara själv är både positiv och negativ - man får väldigt mycket gjort typ träna, städa och allmänt fixa hemma samtidigt som det är ganska tråkigt att inte ha någon att prata med, ingen som uppskattar middagen man lagat m.m
Någon mer som har det som mig, lite ensamt vissa kvällar?

Åter till min morgon....
Väl inne i köket så blir jag lyrisk bara jag ser mitt hembakade bröd som jag gjorde iordning i söndags - första gången någonsin som jag bakar bröd..
Åhh så gott det blev - turbosnabb filmjölslimpa - recept av Leila Lindholm - är ett stort fan av henne - underbar helt enkelt..

Här är receptet för den som är intresserad:



Turbosnabb filmjölkslimpa

1 bröd


Min snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare bakpulverbröd får man leta efter.


4 1/2 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl torkade aprikoser eller fikon

1 dl hasselnötter

1 dl russin

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2 1/2 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl solrosfrö

1 1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor


Havregryn


1.     Sätt ugnen på 200 grader.

2.     Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3.     Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.

4.     Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5.     Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.


Ha en fortsatt skön tisdag med en hel massa energi som sprudlar!!

Vilket ska jag välja?



    

Vad tycker ni?
Ska jag måla alla handtag svarta eller inte?
Jag röstar själv för svart men tvekar ändå lite, sambon är inte heller 100% vilket som är snyggast...

Tiden försvann...

Då var jag tillbaka efter 2 dagars frånvaro - vet inte riktigt vart tiden tog vägen - i lördags var jag till Katrineholm som jag skrev om i ett tidigare inlägg och hade det hur bra som helst - vart en hel del tjejsnack.. =)
Tack snälla K och T för god mat och trevligt sällskap, nästa gång blir det hemma hos mig!!

Började söndagen med att gå upp i bra tid för att äta lite frukost och sedan bege mig hemåt, sambon var hemma och jag längtade, hade inte setts sen förra måndagen nästan 1 hel vecka - länge...
Resan hem var riktigt avkopplande, hög fart och hög musik som strömmade ut ur högtalarna - ska även erkännas att det vart en och annan skönsjungande rad från undertecknad - tur att ingen satt bredvid och lyssnade..
Detta pga att jag är fantastiskt dålig på att sjunga, ingen taktkänsla och framförallt tondöv.. *ler stort*...
..  men kul tycker jag i alla fall att det är - vilket ibland överväger att det låter sådär..

Väl hemma vart det soffan och en hel massa vinterstudion på SVT - är väldigt sportintresserad och följer en hel del sådant på tv:n.. Denna eftermiddags höjdpunkt var skidskytte, både herrar och damer..
Grattis Helena Jonsson till din 2:a plats!!


Bild lånad från: Daylife Photo

Snart VM i denna otroligt underhållande sport - ni kan ju gissa vem som kommer sitta klistrad framför tv:n under dessa mästerskap..
Vad tycker ni om sport - är det någon annan som är lika stort fan av skidskytte som mig?

Nu ska jag ta tag i högen av fakturor som ligger på mitt skrivbord..
Ha en fantastisk bra dag!!


En middag senare..


Bild lånad från google..

Vart inte riktigt som jag tänkt mig denna fredagskväll - solo som jag är så tackade jag ja till en middag hos min älskade vän K och hennes sambo D - tack för en fantastiskt trevlig kväll..

Är nu hemkommen efter god mat, gott vin och en perfekt  fredagskväll.. Känner mig ganska trött, inte så konstigt eftersom klockan som varje morgon ringde 06,05 imorse.. Gäsp..

Tur att det är lördag imorgon, sovmorgon alltså.. Ska kolla på kakel till vårt badrum som ska renoveras under april - när vi är i Thailand..
Kollade lite i veckan, men det finns helt sjukt mycket att välja på..
Har lite tur - min kusin jobbar i kakelbutiken här i småstaden så hon ska hjälpa mig att på något sätt komma på vad vi vill ha, får se imorgon om jag blivit något visare.. haha

Sedan ska jag iväg på en liten tripp - hälsa på en kompis i Katrineholm - såå kul eftersom vi inte setts på över ett år.. Längtar redan nu..

Tack för idag!

Jättekul att se ettt visst intresse för min alldeles färska blogg, hoppas fler hittar hit och lämnar små avtryck..
Kommer komma lite mer än bara info om mig och mina dagar - ska bara "komma in" i detta

Solo..


Hade lite foto session hemm igår kväll- såhär ser en av mina blommor ut uppifrån - tycker själv att bilden blev lite kul..


Så var det nästan helg igen - endast några timmar kvar tills man får sätta sig i bilen och åka hem - härligt..
Men först ska jag ta hand om lite fakturor, beställa kontorsmaterial, svara i telefon och allmänt ta hand om lite småsaker som ligger på mitt skrivbord och väntar - lite rensning helt enkelt.. *ler*

Har inga planer för kvällen, är helt solo hemma - W åker till pappa och D ska bort - tror jag ska måla en korg - idag är den i rottning men jag vill ha den vit.. (är IKEA korgar)
Har redan målat en så jag vet att resultatet blir bra - ska sedan få bo i min expedithylla i sovrummet..

Har även en tanke på att bokstavligt talat riva ut alla mina kläder i garderoben för att strukturera om och även rensa, vem vet man kanske hittar någon lite skatt man glömt att man äger..
Återstår att se hur mycket energi som finns kvar när man kommit hem - men planen är att något vettigt ska bli gjort - inte bara slappa i soffan.. haha

Ha nu en skön fredag och njut av livet...

En helt vanlig kväll...


Jag på vår semester i varberg i somras - underbar sommarstad som jag mer än gärna återvänder till.

Litet snabbt inlägg....
Idag har vart en helt vanlig kväll med en tur till Ica och sedan hem med en dödshungrig W, blev smörgås för honom innan maten annars hade det nog blivit en riktig tjurskalle resten av kvällen.. ha ha

Middagen bestod av kyckling med ris och creme fraiche smaksatt med vitlök, citron, chili, salt och peppar, verkligen att rekommendera - passa til det mesta.

Sedan plocka undan, igång med diskmaskinen, läxläsning och in med lilleman i duschen - även hunnit vart på tennisträning efter jobbet/skolan..
Så som sagt...

En helt vanlig kväll i småstaden och mitt liv....
Hör att jag låter lite negativ men det är absolut inte så jag vill framställa detta inlägg - älskar att ha en helt vanlig kväll tillsammans med min underbara son som jag älskar mer än något annat - han är den coolaste, varmaste och snällaste som finns..

Tack för idag..
Sov gott och när vi öppnar våra blå imorgon är det fredag - helgen är nära!

Hjälp.....





Ett stort rop på hjälp...

Ska på maskeradfest där temat är att vara en kändis i någon form - behöver desperat förslag på vem jag kan vara - så snälla söta ni hjälp mig............ fantasin har ebbat ut här hos mig..........................

Har haft en tanke på typ Pochahontas men känner att det är lite tråkigt, måste ju vara någon som är lite speciell så det syns vem man ska likna.. =)

Thailand





Den 1 april går planet från Arlanda för att sedan spendera 1 månad i detta fantastiska land - Thailand - tillsammans med min sambo - längtar..

Börjar vår resa med att åka till Koh Chang, (landar i Bangkok) en kompis till oss som driver en bar där sedan 2 år tillbaka - Jalla Jalla heter den -ska bli härligt att få en inblick i henne liv därnere, nog helt annat från stressen här hemma i Sverige.. 

Har en fundering på att åka över till Kambodja eftersom det bara är ca 1 timme med buss till gränsen, någon som har erfarenhet ev Kambodja, är det värt ett besök i några dagar?

Nu ska jag återgå till mitt älskade arbete, tillbaka på min "vanliga" plats idag - receptionen -  allt är tillbaka i rätt ordning som jag vet uppskattas av vissa på jobbet.. =)

Hoppas ni har en fantastiskt bra torsdag för det har jag, energin sprudlar och känner mig pigg och på ett fantastiskt bra humör!!

Helt enkelt - En bild på mig


Eftersom det är mycket roligare att läsa en blogg om man vet hur personen bakom denna ser ut så är här en första bild på mig - tjejfest hemma hos mig för 2 månader sedan - såå trevligt..

Bakgrund om lägenheten



Här kommer lite bakgrundsfakta om vår fantastiska lägenhet som vi är megastolta äver att få bo i och skapa vårt första gemensamma hem..

Våren 2008 fick vi äntligen reda på att lägenheten skulle bli ledig och att vi skulle få chansen att hyra den, kan inte beskriva vilken lycka som for igenom mig, euforisk.. Efter 2 år som särbos så skulle vi äntligen bli sambos, lyckan var total hos både mig och min älskade pojkvän..

Litet problem bara.. Lägenheten var i ganska dåligt skick, tyvärr tog jag inga kort, tråkigt såhär i efterhand..

Hallen var senapsgul med en spräcklig board på mitten, gräsligt fult enlig min mening.
I köket var det rosa/beige med en handmålad grön board på mitten i sick sack mönster, ni kan ju använda er fantasi och visualisera hur det såg ut.. *ler*

Sedan har vi vardagsrummet - lila, lila och lite mera lila - även taklisten var lilamålad - har nog aldrig sett såå mycket lila färg på en och samma gång..
Ska även sägas att vardagsrummet är i vinkel in i matrummet - som ni ser på bilden ovan, vardagsrummet är bakom mig när jag tagit kortet - även där inne var det lila både högt och lågt..

Alla foder runt fönstrena var omålade och obehandlade - det var nog det svåraste att få till bra men med lite arga ord, envishet och positiva tankar blev det bra till slut.. (se bilden ovan)
Ska lägga ut mer bilder så snart jag kan och har tagit mig i kragen och lekt fotograf här hemma.. :-)

Så det var bara att ta på sig snickarbyxorna och börja måla - hade väldigt mycket tur - var ett glapp på 2 veckor när lägenheten var tom och vi fortfarande hade kvar våra egna lägenheter..
Så under dessa 2 veckor var helgerna och alla kvällar vigda åt målande och med allt som medföljer - måste säga att det var skitkul att se förvandlingen som sakta tog form till det som vi ville ha - till vårt första gemensamma hem..

Som jag skrev i mitt allrs första inlägg - lämnade W:s rum som det var - skönt med ett rum där vi kunde börja flytta in alla kartonger, väskor m.m som blir när 2 hem ska bli ett.. Fantastiskt hur mycker saker som finns i två små lägenheter - tur att man flyttar ibland och då kan passa på att slänga/sälja saker som man på något sätt lyckas samla på sig..

Lite kan ge mycket i slutändan



Vad passar just till ekonomi om inte en pengapåse, får se till att hålla tungan rätt i mun och se till att siffrorna hamnar på rätt plats - kan bli stora fel i slutändan annars..


Idag har jag "bytt" jobb för en dag, pga att det är mycket att göra för tillfället, fått hjällp med receptionen nu några onsdagar framöver, verkligen en extra kick för självförtroendet och arbetsglädjen..
Hjälper till extra mycket på ekonomi, har ju en del sådant arbete till vardags men som sagt idag lite mer, hur kul som helst att få göra lite annat och även att få utveckla sig inom det området man är intresserad av..

Även få visa sin chef att man är vilig att hjälpa till, utvecklas och framförallt visa vad man egentligen kan - mer än att svara i telefonen och ta hand om kontoret på bästa sätt.
Missförstå mig inte - älskar för det mesta mitt jobb MEN kan ibland känna mig väldigt understimulerad - hoppas på att det ska ändras inom en snar framtid - få lite mer utmaningar för hjärnan att arbeta med helt enkelt..

Är inte tjejen som slappar mig igenom arbetslivet och nöjer mig med ett jobb och en okej lön, vill ha utmaningar, vidareutvecklas och få visa vad jag kan och arbeta mig uppåt, bytte jobb för 2 år sedan just pga detta, kände att jag var klar på min gamla arbetsplats och behövde nya utmaningar och hoppas på att det ska leda mig i den riktning jag vill och behöver..

Kommer dock smita från mitt arbete under två timmar idag, tandläkare som hägrar för W - måste försöka röntga i den där lilla munnen - misslyckades sist så jg håller mina tummar för att det ska gå smidigt, enkelt och utan tårar.. *ler*

Hoppas på att ni som hittat hit lämnar ett litet avtryck efter er, eftersom jag är helt ny så är det fantastiskt att få lite feedback på vad man skriver och framförallt vad ni tycker om det jag skriver!


Middagen serverad




Vilken lycka att få komma hem till ett sådant här dukat bord lite då och då..

Hämtade W på fritids och sedan körde bilen oss hem till "mormor"  där ett dukat bord väntade med ugnsbakad falukorv och hemmagjord potatismos.. *mumma* Vad det kan betyda mycket att slippa laga mat vissa kvällar, känns som jag har all tid i världen till annat, tack snälla mamma!!

Liten parantes... Det där med att kalla sin egen mamma för mormor - återkommer i ämnet - väl värt en blogg!

Sitter i soffan med datorn i knät och väntar på en kompis som jag inte träffar så ofta, ska bli fantastisk härligt att få se henne och höra hur det går med husrenovering, flytt och framförallt hur hon mår.

En fantastisk tisdagskväll önskar jag alla!

Vardagslyx i glas



Är ju en rödvinsälskare och anser att det är en vardagslyx att ta dig ett glas mustigt, doftrikt och mörkrött vin till middagen även om det bara är en vanlig halvtrist, gråmulen vardagskväll.

Har tyvärr fastnat lite i mitt inköp av vin, läser ofta om tips på vilka som är bra till vad, vänner som jobbar som vinsommelier och ändå när jag tittar ner i korgen vid kassan är det samma gammla vanliga sorter.. Hmm tål att tänkas på om jag kanske är lite av en vanemänniska - väldigt enkelt ta ett säkert kort men väldigt väldigt tråkigt.
Till helgen är min egen utmaning att se något annat i min korg på systemet - återkommer med info om jag lyckades.
Förslag på bra viner mottages mer än gärna.. =)

Åter till arbete - rättare sagt ska dyka ner i min lunchlåda och se vad som ska mätta magen en härlig tisdag som denna..

Premiär

                                       

Jaa...
Då har jag efter mycket funderande valt att försöka mig på detta med bloggande.
Tycker väldigt mycket om att uttrycka mig i skrift - har ibland svårt att få fram mitt syfte i stundens hetta när man pratar eller diskuterar - då är det underbart att kunna sätta sig i lugn och ro och kunna uttrycka sig med rätt ord och utan att onödiga missförstånd uppstår.
Min "lilla" vision med detta är att se om det finns någon/några därute som uppskattar min syn på livet och vardagen i en småstad med allt vad det innebär..

           

Börjar med att visa sonens födelsedagspresent i oktober - helt nyrenoverat rum - tyvärr inget bra "före" kort, missade totalt att det faktiskt kan vara av intresse såhär i efterhand.. =)
Men här får ni i alla fall en liten hint om vilken färg det var innan, ska även tilläggas att där skrivbordet står var en stor rund flottfläck ca 30 cm i diameter.. Hmm kan ju bara spekulera i hur det kommit dit...
Kommer återkomma till vår lägenhet, har nämligen gjort total makeover på hela lägenheten - bara badrummet kvar - vilket kommer ske i april.. *stort stort leende*

Ni kan ju bara gissa vilket ishockeylag som står högst upp på listan hemma av både den lilla och den stora killen?
Även jag håller ju på detta fantastiska ishockeylag, Leksands IF.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0