Laddar inför helgen..


Bättre bild som säger "sommar" får man leta efter.. Lånad från google.se

Sitter på jobbet och ser solen skina utanför fönstret och det blir bara varmare och varmare - såå härligt.. *längtar ut*
Ska alldeles strax korsa gården för att avnjuta min lunch ute i solen - tyvärr består lunchen av en fryspizza - fanns inget annat hemma imorse när jag och sonen som vanligt stressade iväg till skola och jobb.. Men men... Vädret överväger nästan det mesta negativa idag!!!

Som sagt - laddar inför min 30 års fest imorgon lördag som jag hoppas kommer bli super duper braq och framförallt... att jag kan koppla av och bara ha roligt... Har hjälp av min kusin med "markservicen" - vilket känns väldigt skönt - ska även ha självkostnadsbar som hon kommer få ha hand om..

Fick det mesta handlat igår vilket känns som en befrielse för inser att det är ungefär 20 saker till som måste ordnas.. Så en sak mindre på att göra listan är en skön känsla...

Det som är mest brådskande är att ordna med partytältet som tyvärr blåste omkull i veckan - måste se om det går att bygga ihop eller om det måste inhandlas ett nytt.. Åhh vad jag hoppas vi kan bygga ihop detta för jag har lånat det av en "kompis kompis" och det kostar 2000:- och köpa ett nytt - känner INTE för att lägga pengarna på detta.. Men men får se hur det går under eftermiddagen - hoppas på att sambon och Magnus på nåt sätt kan få ihop det... *håll era tummar*

Nej nu sak jag luncha innan sista ansträngningen på jobbet denna fredag..
Vad händer ute i underbara Sverige hos Er denna helg?

Tack alla som läser min blogg!!


Fråga angående design...



Hur kan man själv designa sin blogg, jag har absolut ingen aning och vill mer än gärna ha hjälp med detta - kan man köpa tjänsten så någon annan gör det, kan jag fixa själv???

HJÄLP mig snälla.......

30 år - men inga mer rynkor som jag sett ännu....



                                     

Japp då har man passerat den magiska gränsen av 30 år.. Hade som jag skrivit innan
en viss ångest men just nu känner jag mig stark och att det faktiskt är en sorts befrielse
att äntligen fyllt 30.. Hmm konstigt - tror jag har en hel del tankar om detta får se om det
kommer ett inlägg i ämnet 30 år - bra eller bara ångest?

Nu har jag börjat krya på mig men fortfarande ganska risig - var hemma från jobbet idag
och det känns som det gjorde susen..
Sovit en hel del och bara inte gjort någonting - så imorgon är det upp till jobb och vardag igen
för mig i min härliga småstad där solen skiner och det är sommar...
Som alltid efter min födelsedag anser jag att då börjar sommaren!!



Sjuk..är precis vad jag har blivit..

Återkommer när jag känner mig pigg igen..
Ha en bra ledighet min kära bloggläsare!!!!

Ballonger....



var det till max inne på mitt kontor denna morgon när jag anlände till jobbet efter att ha vart ledig igår på min 30 års dag... De hade även skrivit ut en hel hög med partybilder från förra firmafesten och klistrat upp lite här och där - hur kul som helst..

Blommor och present fanns oxå mitt bland allt annat.. (återkommer med presenten - en upplevelse utöver det vanliga)
Tack snälla min super duper bästa arbetskollegor - ni gjorde min onsdag!!

Dessutom är arbetsdagen bara halvdag - sedan lite konferens, bowling och sedan avslutas det med middag och lite fest - bussen hämtar inte upp oss förräns kl 01,00 inatt så det blir verkligen en heldag/kväll!!!

Ha nu en underbar onsdag med en massa kärlek och ta hand om varandra!!!!

19 maj 2009

Började alldeles utmärkt som ni kan se i mitt förra inlägg - champagnen står på kylning för att anvnjutas ikväll tillsammans med nära och kära..

Har även hunnit vart ner på stan och hittat min perfekta klänning till min 30 års fest - hittade även supersnygga skor till det väldigt billiga priset av 349:- - riktigt fynd....




Från Sisters Point




Visst är de fina?


Jag vart kär vid första ögonblicket - passar perfekt till mn klänning..

Frukost på sängen..


Denna flaska ska öppnas lite senare under dagen - har lite ä
eller nästan i alla fall...
Världens underbaraste kompis Malin har precis vart här med räksmörgås, bakelse och champagne...
Bättre start på 30 årsdagen kan man knappt önska sig..

Tack snälla, du är underbar!! Älskar dig min bästa vän!!

Födelsedag...


Bild lånad genom google.se

är det denna vecka för undertecknad - passerar alltså de magiska 30-års strecket denna vecka..
Måste erkänna att det är med skräckblandad förtjusning - ingen direkt kris men samtidigt lite jobbigt.. Hur har ni andra upplevt er 30 årsdag - kris, lycka, gråt?

Har en fullspäckad vecka med en massa trevligheter, födelsedag plus lite fest i helgen för familjen.. Sedan på onsdag är det jobbaktivitet hela dagen och fest på kvällen - däremellan ska det byggas tält i trädgården, handlas, lagas en massa mat, bakas tårtor och en hel del annat...

Måste erkänna att det är tur att lilleman är hos sin pappa denna vecka så jag kan fixa och trixa i lugn och ro... Hade nog inte vart världens bästa mamma just denna vecka - tror tålamodet hade vart lite sisådär så han har det nog mycket mycket bättre hemma hos pappa.. Älskar dig mammas hjärta!!!

Behöver er hjälp - bra och rolig aktivitet till min fest för vännerna lite senare fram i maj? Även om ni har något bra förslag på buffémat??

Tacksam för ALLA förslag - stora som små...

Härliga söndag...


Längtar redan tillbaka även om jag bara vart hemma i 2 veckor... haha
Nästan lika soligt idag på fotbollen - men bara nästan.. *ler*

njuter jag av till max efter en effektiv helg men trevligt umgänge och även fått lite "måsten" gjort..
Fredagen började perfekt med en lunch inne i Enköping med några arbetskompisar för att sedan göra lite shopping inför vår bowling/fest på onsdag - har kommit på lite roligheter som de andra blir delgivna på onsdag.. haha
Ser med spänning framemot denna prestigefulla bowlingmatch - vi är ca 35 peroner så återkommer hur jag placerade mig men håll era tummar...

Sedan var lilleman hos sin pappa i fredagskväll - de var på Joe Labero som hade show här i småstaden - synd att man inte hade biljett var tydligen riktigt bra har jag hört... Men men kan ju inte vara med på allt.. (även om man vill)
Vi avnjöt en god pastasallad hemma med varsin iskall öl - Red Stripe - kan jag verkligen rekommendera.. Sedan fortsatte vi ner på O´learys och mötte upp en kompis - riktigt trevlig avslutning på fredagskvällen...

Lördagen bestod av handling, fix och trix inför lillemans klassfest (jag är klassmamma) sedan kl 16 - 18 var det fullt ös med 20 st 8 åringar - men gud va kul de hade och så söta... Mmm...
Sedan hem i full fart och fixa med lite mat - hade mys i soffan med lite vänner och hejade på Sverige - gick ju som ni ala vet inte så bra men vi hade hur kul som helst härhemma..
Tack mina underbara vänner och lilleman för en perfekt lördag!!

Helgen har avslutats med 4 timmar fotboll idag i solen - härligare väder får man leta efter.. Tre matcher hade W och ingen vinst - lite jobbigt men det går ganska snabbt över som tur är.. Han är såå duktig mammas kille!!

Oj oj oj vad jag har hunnit men mycket - kanske därför jag känner mig lite trött nu.. haha
Hoppas ni haft lika underbar helg som mig!!

Thailand del 3..


Utsikten bakom båten när vi var på väg att snorkla - trodde det bara var
att vända men så blev icke fallet som tur var..


Utan såhär vackert väder och vatten fick vi stället njuta av en hel dag...


Den här lilla stranden simmade vi in till från båten - sanden var som finmalet
mjöl - helt fantastiskt...


Jag på vår lilla skuta som tog oss runt på superbra snorkling...


Jag i vår bungalow på Koh maak - bodde verkligen på stranden.. magiskt..


Härlig bild...


En kväll i baren hos Petra...


Längtar VEKLIGEN tillbaka till detta azurblåa hav och vita stränder...

"Torsdagen forra veckan akte vi till Koh Maak, en liten o ca 1,5 timme med slowboat fran Koh Chang. Hade hur mysigt som helst, bodde i en bungalow 20 meter fran havet, fantastisk utsikt och till ett bra pris.. Desssutom inga rattor sa langt ogat nadde... haha Tur for mig.. (om ni läst mitt tidigare inlägg förstår ni vad jag syftar på)

Sedan i mandags kom vi tillbaka till Koh Chang och deras nyar, kallas Songkran, vilket i stora drag innebar att man i 3 dagar kastar vatten pa varandra, vilket aven vi deltog i tillsammans med Petra och de andra som vi umgatts med..
Fyllde stora vattenhinkar utanfor Petras bar sedan var det bara att satta igang med kastandet..
Forsta dagen var hur kul som helst men maste erkanna att 3 dagar vart lite mycket men men nu ar det over.. (en galen upplevelse kan jag säga såhär i efterhand)

Sedan igar hade vi bokat flyg fran Bangkok till Phuket, sa runt lunchtid var det bara att ta farjan over till fastlandet och darifran ta en gouverment buss (de kallar sina egna bussar sa, finns turistbussar men mycket dyrare).. Standarden pa dessa bussar kan skilja valdigt mycket men vi hade tur, det var en hyfsat ny buss.. Resan upp tog ca 5 timmar och sedan var det flyg i 1 timme till Phuket, kom dit runt 23,00 igar kvall, tog in pa ett hotell och imorse gick farjan 08,30 till Lanta..
Kom fram hit vid lunch idag sa det vart ca 1 dygns resande.. "



Hotellet och poolen där vi bodde på Koh Lanta - spenderade 10 dagar här..
Jag dock sjuk i ca 1 vecka - mindre kul... Magen såklart....


Utsikt från vår bungalow på lanta.. Var vekligen super bra boende för en
billig peng.... Åhh längtar verkligen tillbaka.. haha


Jag i ännu en snygg moppehjälm - denna även kallad "Hello Kitty hjälmen"...

Nu ska jag ladda för schlagerkväll tillsammans






Thailand del 2..


En vacker bild från en kväll när vi var ute på en liten mopperunda...

Urdrag ur resdagboken
"Igår fredag vart det en heldag vid poolen, sol, bad och bara slappa, (bilden som ni ser längre ner är poolen på Coral) precis vad vi behövde..
På eftermiddagen hyrde vi en moppe som vi har tills på onsdag, vet inte hur länge vi blir kvar här, tar dagen som den kommer.. Så ska det väl vara när man har semster antar jag.. *ler*

Nu är det lördag kväll och party, ska iväg till Lonley Beach (en bit bort, dit vi även flyttar imorgon) där det är fest på en resort, blir väl en 8 personer som drar iväg, bara svenskar.. Är en hel del svenska här som jobbar/semestrar en längre tid som vi lärt känna genom Petra...

Vädret är jättebra, har dock regnat en skvätt både fredag och lördag men måste erkänna att det är nästan skönt, blir lite friskt efteråt... Har hitills bott på Coral Beach Resort men flyttar imorgon, blir för dyrt insåg vi idag när vi började räkna, måste börja ha en budget varje dag kom vi fram till, vilket innebär billigare och enklare boende, annars måste vi dra in på ölen och det vill vi ju inte.. haha (ni läste ju i förra inlägget hur bra det gick att bo på billigare ställen ha ha)

Jag har även hunnit med en massage, 1,5 timme för 75:- kr det måste sägas ändå vara okej pris.. =)"





Här åt vi de flesta av våra middagar på Koh Chang - en fantastisk restaurang
med otroligt god mat och super service...


Vi var på fisketur och jag fångade denna färgglada båt på bild..




Jag i min "snygga" moppehjälm.. haha Kolla in vägen vi åkte på när vi skulle
till Long Beach på "andra sidan " på Koh Chang... Mest sten och grus..





Poolen på Coral Beach Resort med fantastik utsikt över havet...


Utsikt från vår tur till Koh Maak - liten ö nedanför koh Chang där vi spenderade¨
4 lugna och sköna dagar...

Trevlig torsdagskväll!!!!

Thailand del 1...


Vårt flyg från Bangkok ner till Trat - för att därifrån ta oss över till Koh Chang..


Den första solnedgången som vi såg - från färjan över till Koh Chang..


Ett av våra billigare boenden - som slutade i katastrof och flytt 05,30 på morgonen..
Här är ett utdrag ur min resdagbok så ska ni få läsa om vad som hände.. *ler*

"Natten tills igår hade vi bytt boende igen, även det då till en "enklare" bungalow för 500 bath/natt (ca 105:-kr) Jag har som jag skrev innan märkt att tyvärr är jag lite kräsen men tyckte ändå att ok vi kan bo här i 3 nätter, spara lite pengar..(för även om det är billigt så går det en hel del varje dag)

MEN......... Vi kom hem till bungalowen, luktade lite unket och något annat som inte riktigt gick att definera.. Jag hade jättesvårt att somna, tänkte på ödlor, kackelackor m.m

Sen hörde vi hur det sprang i de supertunna väggarna runt om i hela bungalowen och även något som skrek och tuggade..
Vet ni vad det var?
Äckliga jävla råttor... Lukten som inte kunde definera blev helt plötsligt klockren, råttpis..
Såå fruktansvärt äckligt, de var aldrig in i bungalowen men bara vetskapen om de plus att det var öppet i taket in mot toaletten (som var under bar himmlen ska tilläggas) där vi kunde se de springa..
Så 05,30 var vi färdigpackade och flyttade tillbaka till vårt "fina" hotell.. haha

Så..... Av mina nu 2 erfarenheter av att bo enklare har jag insett att aldrig mer, ska vara fräscht, "riktiga hus" inga bungalows som inte är täta och inomhus badrum.. *ler* "



Baren..


Baren..


Är inte helt nykter här ska erkännas - några öl och även någon bucket har jag nog fått i mig.. haha


Piren i Bangbao - hamnstaden längst ner på Koh Chang


Middag tillagad av Lak som jobbade på Petras bar - hur gott som helst..


Ute på en kvällstur och fångade denna underbara bild..


Mmm så gott.... Vart ju en del Chang under denna månad.. haha

Fler bilder och inlägg kommer från resan...
Ha en fortsatt bra onsdag!!



Blandad kompott....


Fantastisk vacker bild....

av väder kan man verkligen säga att denna dag har bjudit på hittils..
Tror det har regnat och vart soligt om vartannat en sisådär 5 gånger.. Som tur var klarade jag mig på lunchen (har nämligen lunchmatsalen på andra sidan gården)

Hmm inser att jag kanske ska skriva lite om vad jag gör på dagarna när jag inte befinner mig i Thailand och bara latar mig hela dagarna.. ha ha ha

Jobbar på ett företag som ligger 2 mil utanför Enköping (Fjärdhundra om det är någon som möjligtvis vet var denna håla ligger)  - där jag förövrigt har mitt hem och den mesta av min familj - i Enköping alltså.. Oj oj nu vart det rörigt.. haha
Jobbar som receptionist, ekonomiassistent och lite allmänt allt i allo..
Brukar säga att jag är "trivsel Tess", ser till så det finns frukt, godis att tex kaffemaskinerna fungerar m.m.
Även här alltså - blandad kompott...

Idag har jag fixat med lite nya blommor, ljuslyktor och annat - kommer nämligen en fotograf hit på torsdag - vi ska göra en broschyr att dela ut på mässor och liknande..
Undertecknad kommer även få vara med på bild så på torsdag morgon blir det lite "extra" piffning innan jobbet och väl valda kläder.. *skrattar*

Nu ska jag ta och avsluta min arbetsdag för att hämta lilleman på fritids och sedan hem för läxläsning, matlagning och städning av vardagsrummet - en helt vanlig kväll i småstaden kan man säga..

Ha de bäst alla därute i bloggvärlden!!

Ett till försök...


Svettig men glad Therese på Petras bar i Thailand, Koh Chang
(är i början på resan, fortfarande vit som snö haha)

att fortsätta min blogg, är nu ungefär 2 månader sen jag skrev något,, både skönt och lite ledsamt..
Måste ju säga att det blir som ett litet "beroende" att skriva av sig i bloggen, som en dagbok fast inte riktigt med alla djupaste tankar och funderingar...

Hoppas allt är bra med ER som följde min blogg och även alla andra..
Har inte hänt så mycket i småstadslivet förrutom att jag vart i Thailand med min sambo (sonen hemma hos pappa) i 1 månad - hur härligt som helst.. (kommer ett inlägg om resan med lite bilder)

Är även i full gång med planering av min 30 års dag med tillhörande familjefest och sedan i slutet av maj - fest för vännerna - inte i så stor skala dock pga plats och pengabrist.. (inte så mycket kvar efter Thailand.. haha)

Nej nu ska jag avsluta min frukostrast och fortsätta med dagens arbete - lagom mycket att göra vilket passar mig utmärkt idag, lite trött och allmänt seg..
Började med att regnet öste ner hela vägen till jobbet, det var grått och bara trist.. MEN...
nu tittar solen fram mellan molnen - hoppas den är här för att stanna resten av dagen.. *håller tummarna*

Ha en bra måndag med mycket kärlek och omtanke!!!

RSS 2.0